Home Blog Uncategorized Lucrezi din pat la laptop? Ai grija la incheieturi!

Lucrezi din pat la laptop? Ai grija la incheieturi!

Lucrezi din pat la laptop - suport laptop

Daca lucrezi din pat la laptop ar fi bine sa acorzi o atentie sporita incheieturilor.

Atat ca atentia pentru o astfel de pozitie de lucru trebuie marita, pentru a evita diversele probleme care pot aparea, de la durere de cap sau de spate, amorteala si chiar afectiuni ale incheieturilor, daca vorbim despre un astfel de mod de lucru in forma continua.

Trebuie sa luati in calcul ergonomia unei astfel de pozitii si sa aveti grija la postura. La ce trebuie sa fiti atenti:

  • Pentru a va sprijini corect coloana vertebrala, așezati-va cu spatele la peretele sau la capul patului. Puneti o perna mica sau mai multe perne in zona lombara, pentru un sprijin suplimentar in aceasta zona sensibila;
  • Ecranul laptopului trebuie sa fie pozitionat in fata privirii dumneavoastra, nu mai jos, nu mai sus, ci direct in fata. Doar asa evitati durerile de gat si spate si alte afectiuni de postura. Pentru asta, folositi un suport de laptop profesionist sau daca aveti computer/monitor, un suport de monitor cu brat flexibil, care va ajuta sa pozitionati ecranul exact in fata privirii. Exista si suport special pentru monitor.

Mențineti-va capul si gatul pozitionate astfel incat umerii sa fie inapoi si urechile sa fie direct deasupra umerilor. Verificati-va la fiecare cateva minute (setati un cronometru daca e nevoie) pentru a fi siguri ca stati drept.

  • Lumina este fundamentala: e important sa nu va confruntati direct cu o fereastra stralucitoare sau cu o alta lumina puternica si sa reduceti stralucirea pe ecran, asigurandu-va ca nu se reflecta pe geamul laptopului alte lumini;
  • De asemenea, verificati sa nu fie prea intuneric in camera; ar trebui sa fie suficienta lumina pentru a vedea confortabil tastatura si ecranul, fara a fi nevoie sa va aplecati;
  • Ideal este sa aveti mouse si suport de mouse, incorporat in suportul pentru laptop. Asa va protejati incheietura mainii si a bratului, care au de suferit in cazul touchpad-ului.

Asadar, daca lucrezi din pat la laptop urmareste aceste sfaturi pentru a nu avea probleme pe viitor cu sanatatea incheieturilor de la maini.

Share:

You may also like