Home Blog Uncategorized Cum ne salvează biroul reglabil

Cum ne salvează biroul reglabil

În timp ce mulți dintre noi petrecem mult timp la birou, poate fi dificil să ne menținem sănătoși și activi.

Studiile arată că starea prelungită într-o poziție statică poate fi dăunătoare sănătății noastre. În special, stând așezați pentru perioade lungi de timp poate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet zaharat și obezitate. De asemenea, starea prelungită într-o poziție așezată poate duce la dureri de spate, tensiune în gât și umeri. Dar și la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi scolioza.

Un birou reglabil pe înălțime poate fi o soluție excelentă pentru a ne proteja sănătatea.

Motive pentru a cumpăra un birou reglabil

A Protejează postura. Stând prea mult timp în aceeași poziție poate duce la dureri de spate, tensiune în gât și umeri, și chiar la probleme de sănătate pe termen lung. Biroul reglabil pe înălțime ne permite să ne mișcăm și să ne schimbăm poziția în timpul zilei. Reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate asociate cu poziționarea prelungită într-o singură poziție.

B Îmbunătățește productivitatea. Un birou reglabil pe înălțime ne permite să ne mișcăm și să ne întindem în timpul zilei de lucru. Ne ajută să ne menținem energizați și productivi pe parcursul întregii zile. De asemenea, acesta ne permite să ne organizăm mai bine spațiul de lucru și să ne îmbunătățim confortul. Asta contribuie la o mai bună concentrare și productivitate.

C Încurajează un stil de viață activ. Un birou reglabil pe înălțime ne permite să ne mișcăm și să ne întindem în timpul zilei de lucru, ceea ce poate încuraja un stil de viață mai activ și sănătos. De exemplu, putem face câțiva pași sau să facem o pauză de fitness în timpul zilei de lucru.

Poți consulta aici birourile noastre reglabile pe înălțime: Cubic, Easy-Up, Egba

Sfaturi utile

  • Reglează biroul la o înălțime confortabilă pentru tine. Asigură-te că biroul este reglat astfel încât să poți lucra confortabil în timp ce stai în picioare sau în timp ce te așezi pe un scaun ajustabil.
  • Începe încet. Dacă nu ești obișnuit să stai în picioare sau să te miști în timpul zilei de lucru, începe încet și progresează treptat. Poți începe cu câteva minute pe zi și poți mări durata în timp.
  • Fă pauze regulate.

Studii științifice despre beneficiile biroului reglabil

Lucrul în picioare poate reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate și poate îmbunătăți productivitatea. Un studiu din 2016 publicat în jurnalul BMC Public Health a descoperit că lucrul în picioare timp de cel puțin trei ore pe zi poate îmbunătăți productivitatea și reduce oboseala.

Un alt studiu din 2018 publicat în jurnalul Medicine and Science in Sports and Exercise a descoperit că lucrul în picioare timp de șase ore pe zi poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge, precum și nivelul de colesterol și trigliceride în sânge.

În plus, există beneficii pentru sănătatea mintală. Un studiu din 2018 publicat în jurnalul International Journal of Environmental Research and Public Health a descoperit că lucrul în picioare poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul și anxietatea.

Prin urmare, alternarea între poziția așezată și cea în picioare poate fi benefică pentru sănătatea noastră și pentru productivitatea noastră. Ajustarea biroului la o înălțime reglabilă ne permite să ne mișcăm și să ne schimbăm poziția în timpul zilei de lucru, protejându-ne sănătatea și îmbunătățind productivitatea.

Share:

You may also like