Home Blog Uncategorized 5 elemente esentiale pentru statia ta de lucru la computer

5 elemente esentiale pentru statia ta de lucru la computer

wellness highs

Cand vine vorba despre un spatiu de lucru confortabil si placut la computer, care sa contribuie la cresterea productivitatii, primele masuri care ne vin in minte sunt cele legate de o postura corecta.

Biroul reglabil pe inaltime, scaunul ergonomic si accesoriile pentru monitor sau sustinerea picioarelor sunt necesare pentru a personaliza pozitia de lucru pentru fiecare dintre noi.

Sunt insa toate acestea suficiente pentru a crea spatiul de lucru ideal?

Studiile demonstreaza ca productivitatea este strans legata de felul in care este organizata incaperea, nu doar spatiul tau de langa computer. Luminozitatea, plantele, temperatura, zgomotul si cromatica sunt esentiale. Iata de ce.

Luminozitate

Ideal este sa beneficiati de lumina naturala. O luminozitate scazuta, de neon, conduce la stres si oboseala. Prin opozitie, cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Illinois au descoperit ca angajatii care lucreaza in lumina naturala au un somn odihnitor, fac mai multa activitate fizica si astfel sunt mai sanatosi. (sursa: )

In cazul in care spatiul de lucru nu are ferestre generoase, sau aveti biroul intr-o zona mai intunecata, este bine sa folositi o lampa de birou care simuleaza cat mai bine lumina naturala.

Important de luat in considerare este si modul in care lumina cade pe zona de lucru. Biroul trebuie sa fie perpendicular pe fereastra, astfel incat lumina sa nu se reflecte in monitor si nici sa nu intre in ochi.

Biroul verde

15%. Atat de mare este procentul cu care creste productivitatea celor care lucreaza intr-un spatiu care are plante. Studiile arata ca plantele previn oboseala, mai ales in cazul muncii care necesita concentrare sporita. (sursa: )

Vestea buna este ca exista plante extrem de usor de ingrijit, perfecte pentu spatiul de la birou.

Temperatura

De cate ori vi s-a intamplat sa aveti discutii cu colegii de birou in privinta temperaturii? Cum credeti ca ar trebui sa fie in incapere – mai cald sau mai racoare?

Cercetatorii care au studiat acest aspect, au ajuns la concluzia ca productivitatea sporeste daca in birou sunt aproximativ 25 de grade. Practic, cresterea temperaturii de la 20, la 25 de grade a avut drept efect o imbunatatire a capacitatii de lucru cu 150%, se arata intr-un studiu. (sursa: )

Zgomot, liniste sau muzica?

Conversatii intre colegi, sunetul a zeci de degete care bat in tastaturi, zgomotul de la aparatura electrica, traficul de afara, notificarile de pe telefonul mobil,  toate pot reprezenta motive care sa va distraga atentia de la lucru. Cu cat este mai multa liniste, cu atat va concentrati mai bine. In cazul in care lucrati de acasa, cu toata familia in preajma, o pereche de casti cu o muzica ambientala, in surdina, ar putea ajuta.

Cromatica

  • Culorile au un impact mare asupra gandirii sau actiunilor. Sunt multe studii care arata aceasta corelatie, insa este important sa mentionam ca anumite nuante ale culorilor folosite sau utilizarea in exces acestora pot avea efecte inverse decat cele dorite. Moderatia si echilibrul sunt cu siguranta cuvintele cand vine vorba despre cromatica biroului.

Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie pentru a crea impreuna mediul ideal si sanatos pentru lucru la birou. Apasa aici si descopera serviciile noastre de consultanta in domeniul ergonomiei.

Share:

You may also like